Homeslider style generate

Swiss National Museum, Zurich, Switzerland @ Giuseppe Micciche

News

Vogt Landscape Architects won the second prize in the landscape design competition „Parkstadt Süd: Teilbereich Eifelwall“ in Cologne.

 

Our concept „Clearings at the Eifelwall“ continues the existing composition and the significant typologies of the inner green belt. A wide public meadow is framed by an urban alley together with an intimate holt which is interspersed with several clearings. The clearings provide space for specific uses and establish an identity. The open meadow is completed with a topographic island which represents a new element within the inner green belt. 

 

 

We have won the first prize for the urban planning competition „Südliche Dessauer Straße Wolfsburg-Westhagen“, in collaboration with Hosoya Schäfer Architects

Based on the concept «new ways to the centre», we proposed a holistic design which extends beyond the competition’s perimeter and organises the area into in 8 zones. 

The open spaces will be upgraded through densification and an increase in maintenance. This will strengthen the public green spaces, extending them towards the neighbouring parks, and provide a stronger identity for the local inhabitants. 

The new building structure builds on the existing grid in a rigorous, typologically diverse, and varied manner. This generates clearly-composed courtyards and neighbourhoods. 

The opening ceremony for the memorial “denk.mal Hannoverscher Bahnhof” took place on May 10th 2017. Over 500 guests were present, including witnesses, representatives of Holocaust victims’ organisations, and the mayor of Hamburg, Olaf Scholz. In cooperation with representatives of Holocaust victims’ organisations, VOGT designed the memorial at the historic site. Between 1940 and 1945, over 8000 Jewish, Sinti and Romani people were deported from the former Hannoverscher Bahnhof. Twenty trains took them to ghettos and concentration camps. The memorial is composed of twenty glass panels, standing on the historic platform, to commemorate the children, women, and men who were deported.

 

Pictures © HafenCity Hamburg GmbH / Thomas Hampel 

 

> Project Page

 

 

 

 

The project is called „Scala Naturae. The Ladder of Being“ and it refers to a concept first introduced by Aristoteles from his „Historia Animalium“ This great chain of being makes reference to a system of order, arrangement and classification and serves as a starting point for the study of one essential component of our landscape architectural practice: the tree. Each of the nine elements presented explores a different layer of meaning, ranging from weather, sound, illusion, manufacture, furniture, smell and construction techniques, all revolving around the topic of the tree.

Vogt Landscape Architects with Dietmar Feichtinger Architects have been selected to redesign the the Eiffel tower public gardens as part of the security upgrade project.

The title of the book and accompanying exhibition refers to the glaciers that formed the landscape around the installation’s site at Kvadrat in Denmark, their traces still evident in the site’s topography and geology. The project does not end at the property boundaries, but incorporates the entire surrounding landscape. Five mirrors, ranging from a perfect circle to elongated ellipses, reflect the changing sky above and the contemplator’s own gaze as though in the surfaces of glacial pools.

This publication offers a unique and highly detailed insight, captured over the course of four seasons, of this singular landscape. Working with geologists, landscape architects, and other specialists, Eliasson has created an outdoor space only a privileged few will ever see. This publication documents and enhances the work through photographs, essays, and collaborators who render the power of the project in images and words.

 

> Project Seite

 

Vogt Landscape Architects has won a competition for the expansion of Greppen with Diener & Diener Architekten.

 

The existing elements of the landscape and the open spaces of Greppen are taken up and integrated into the further development of the surrounding area of Wendelmatte. The elements of the adjoining landscape are continued with individual trees on generous meadows and isolated tree groups, which follow the topography of the slopes. Elements and materials of the village like hedges, walls, stairs and small byways are taken up in the structuring of the new created open spaces. Simple paths lead along the buildings and to the most important public or semi-public areas at the lake: the boat dock, the semi-private lake access, the seaside resort of Greppen and the boat harbor at the eastern edge of the meadow. The main part of tree planting is with fruit trees and nut trees, which are found individually or in small groupst. To be able to uphold the view on lake and landscape only some larger tree groups are planned. The meadows are kept as far as possible as they are today. New seeds are made with local seed. The aim is a species-and-flower meadow landscape, which is extensively cultivated. The southern part can be used for temporary events.

Vogt Landscape Architects has won a competition for the Museum of the 20th Century in Berlin with architects Herzog & De Meuron. The Museum stands in Berlin’s prime cultural quarter. Each part of this area has a distinct identity. The landscape scheme acts to connect the site to its urban setting: on the one hand Tiergarten, and on the other Potsdamer Platz and central Berlin.

New gardens and squares offer resting points across the larger urban area. In the tradition of the English Square, they provide a park atmosphere within a garden setting with gravel paths, lawns, seating and water elements. The chosen tree species can also be found in the Tiergarten (oaks, beech trees, hornbeams). These are planted both in new groups and within plantings to strengthen the existing landscape framework.

Similar to Unter den Linden, Sharounplatz offers generous public spaces under the shade of linden trees (Tilia cordata). The trees are organized along axes relating both to Matthaeikirchplatz and the Piazzetta. Potsdamer Strasse is strengthened by a double row of linden trees (Tilia tomentosa), framing the new tram line, and linking this area all the way to Postdammer Platz.

More informations on the competition on the museums's website.